Kakao - kakaový prášek

Kakaový prášek

Kakao je termín používaný jak pro semena kakaovníku, tak také pro kakaový prášek nebo kakaový nápoj. Při zpracování kakaové hmoty, což jsou pražené a drcené kakaové boby, se z ní lisováním oddělí kakové máslo a ze sušiny, která zůstane v lisu se dalším zpracováním vyrobí kakaový prášek. Po lisování zůstává v kakaovém prášku cca 22-24 % tuku - kakaového másla. Tomuto kakaovému prášku se říká také plnotučné kakao a právě plnotučné kakao Callebaut zde nabízíme. Kakaový prášek, který si můžeme běžně koupit v obchodě je tvz. odtučněný kakaový prášek. Vzniká dalším zpracováním plnotučného kakaového prášku podobně, jako se z plnotučného mléka stává mléko polotučné a nízkotučné a stejný rozdíl v chuti jako je mezi plnotučným a odtučněným mlékem je také rozdíl v chuti mezi plnotučným a odtučněným kakaovým práškem.

Kakaový prášek

Mřížka
Seznam

Existuje 2 produktů.

Zobrazení 1-2 z 2 položek