Čokoláda Ekvádor, 70% kakao, 2,5 kg

Hořká Origine čokoláda Ekvádor s obsahem kakaa 70,4 % je čokoláda s velice silným aroma, připomínajícím lékořici a anděliku lékařskou. První chuťový dojem je koření, opět s příchutí lékořice a anděliky lékařské. Pak převažuje jemná sladká chuť banánů a po ní dotek svěžesti.

879,00 Kč

(351,60 Kč 1 kg)

S DPH
Počet
skladem - ihned k odeslání

Pěstování kakaa v Ekvádoru má tradici sahající až do 17. století. Na začátku dvacátého století byl Ekvádor dokonce jedním z největších producentů kakaa. Mimo dlouhé historie má Ekvádor výbornou pověst i s ohledem na výjimečné kakao. Původní kakao z Ekvádoru, známé také jako Cacao Nacional z druhu Forastero, se proslavilo svou výraznou chutí a silným aroma.

 

Půda v Ekvádoru je plná kontrastů. Nechte se překvapit divokostí And a krásou pobřeží, nestálostí sopek či skrytou úrodností amazonské džungle. Největší kakaovníkové plantáže v Ekvádoru se nacházejí v pobřežních a centrálních provinciích Guayas, Manabi a Los Rios. Zde rostou některé exkuzivní druhy kakaovníků.

 

Hořká origine čokoláda Ekvádor s obsahem 70,4 % kakaa je čokoláda s velice silným aroma, připomínajícím lékořici a anděliku lékařskou. První chuťový dojem je koření, opět s příchutí lékořice a anděliky lékařské. Pak převažuje jemná sladká chuť banánů a po ní dotek svěžesti.

 

Použití:
Čokoláda Ekvádor je vhodná pro modelování, potahování, glazurování, plnění, dekorování, odlévání do forem, výrobu pralinek, dutých figurek, čokoládových omáček nebo čokoládové pěny - mousse. Čokoládu můžete použít do fondue a po přidání kakaového másla také v čokoládové fontáně.

 

Obsah kakaové sušiny: 70,4 %

Tekutost: tekutost

Balení: pecky Callets™ v sáčku 2,5 kg

Složení:
kakaová hmota Ekvádor, cukr, kakaové máslo, emulgátor: sojový lecitin, přírodní vanilka. Může obsahovat mléko.

Výživové údaje na 100 g: energetická hodnota 2328 kJ (557 kcal); tuky 41 g (z toho nasycené mastné kyseliny 25 g); sacharidy 31 g (z toho cukry 27 g); bílkoviny 8,2 g; sůl 0,02 g.

Nevystavujte přímému slunečnímu záření, skladujte na suchém místě bez vůní a pachů, při teplotě 12-18°C a relativní vlhkosti do 70%.

141